Πρηγούμενη ιστοσελίδα

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στην προηγούμενη ιστοσελίδα μας:
http://20nip-kater.pie.sch.gr/joomla/Αναγνώστες

Κυριακή, 2 Νοεμβρίου 2014

AΠΟΤΑΜΙΕΥΩ....ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΩ!!!

31 Οκτωβρίου, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ η χθεσινή μέρα γι αυτό και όλες οι δραστηριότητες της ημέρας ήταν αφιερωμένες σ΄αυτήν!Δύσκολη λέξη  η αποταμίευση για να τη θυμόμαστε ,αλλά προσπαθήσαμε να την προσεγγίσουμε με τέτοιο τρόπο που ακόμα και να μην τη θυμόμαστε να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας όσο μπορούμε!!! Αρχικά ανταλλάξαμε απόψεις για τη σημασία του χρήματος στη ζωή μιας οικογένειας και στον τρόπο που πρέπει οι μεγάλοι να το διαχειρίζονται, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες των μελών της.Εύκολα η συζήτηση οδηγήθηκε στην έννοια της αποταμίευσης και στην αναγκαιότητα της.


Τα τουβλάκια έγιναν χρήματα,και το κουτί κουμπαράς...που σιγά-σιγά γέμισε!!!


Παρακολουθήσαμε στο βιντεοπροβολέα το σχετικό παραμύθι :  "ΑΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ..."και ζωγραφίσαμε και τις δικές μας επιθυμίες με το τι θα θέλαμε να αποταμιεύουμε κάθε μέρα!
Παρακολουθώντας τον μύθο του Αισώπου "Ο ΤΖΙΤΖΙΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΕΡΜΗΓΚΑΣ", συνειδητοποιήσαμε πως και τα ζώα κάνουν αποταμίευση! Αποταμίευση χωρίς κουμπαρά , τουλάχιστον εμείς τα παιδιά δε μπορούμε να κάνουμε!Γι αυτό κάναμε το δικό μας χελωνοκουμπαρά!!!
αποταμίευσηΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου