Πρηγούμενη ιστοσελίδα

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στην προηγούμενη ιστοσελίδα μας:
http://20nip-kater.pie.sch.gr/joomla/



Αναγνώστες

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΥΣ Ή ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΜΑΝΙΑ!!!

Σε όλους μας αρέσουν οι δεινόσαυροι , εξάπτουν τη φαντασία και την περιέργεια μας...Οι δασκάλες μας το ξέρουν καλά αυτό  και  πάντα θέλουν να μας ευχαριστούν!!!Αφιερωμένο λοιπόν στους δεινόσαυρους το επόμενο σχέδιο εργασίας της φετινής σχολικής χρονιάς!!!
΄Οπως πάντα ξεκινήσαμε με τα ιστογράμματα.


Ένα από τα πρώτα πράγματα που μας απασχόλησε είναι να μάθουμε από που ξέρουμε τόσα πράγματα για τους δεινόσαυρους.Η ομάδα των παιδιών που ανέλαβε να μας βοηθήσει ,έφερε τις κατάλληλες πληροφορίες και έτσι μάθαμε για την επιστήμη της παλαιοντολογίας και το επάγγελμα του παλαιοντολόγου. Αφού παρακολουθήσαμε σχετικές προβολές και εικόνες  στο διαδίκτυο, κάναμε ένα ιστόγραμμα και ένα  φύλλο εργασίας σχετικό με τον επαγγελματικό εξοπλισμό του παλαιοντολόγου. Προηγήθηκε παιχνίδι στην παρεούλα όπου τα παιδιά με τη βοήθεια πίνακα, αντιστοίχισαν σχετικές εικόνες και λέξεις. Πρώτα αφαιρέθηκαν οι λέξεις κι έμειναν μόνο οι εικόνες. Τα παιδιά παρατηρώντας τον πίνακα αναφοράς έβαλαν τη σωστή λέξη δίπλα στην σωστή εικόνα. Στη συνέχεια έκαναν το αντίστροφο. Τέλος εντοπίζοντας το αρχικό γράμμα τοποθέτησαν λέξεις και εικόνες χωρίς τη βοήθεια του πίνακα.




















Ένα παιχνίδι που κυκλοφορεί στο εμπόριο μας έδωσε την ευκαιρία να γίνουμε παλαιοντολόγοι  χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο εξοπλισμό ! ακολουθήσαμε όλα τα στάδια της έρευνας από την εύρεση και περισυλλογή από τα πετρώματα, καθαρισμό των ευρημάτων στο εργαστήριο και συναρμολόγηση και τέλος έκθεση στο μουσείο της τάξης μας!!!


ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ






ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ








































Η επιστήμη της παλαιοντολογίας μας ενθουσίασε!Η επόμενη δραστηριότητα μας έδωσε την ευκαιρία να  " ανακαλύψουμε" τα αριθμημένα κομμάτια ενός παζλ με θέμα τον δεινόσαυρο και να το συνθέσουμε κάνοντας παράλληλα μια  επανάληψη  στα μαθηματικά!!!







Παλαιντολογία και απολιθώματα πάνε μαζί!Τώρα λοιπόν που το μάθαμε , αποφασίσαμε να κάνουμε τα δικά μας απολιθώματα χρησιμοποιώντας πηλό!!!
ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ














Οι δεινόσαυροι είχαν περίεργα ονόματα τα οποία έπαιρναν από ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους.Εμείς ζωγραφίσαμε και δημιουργήσαμε τους δικούς μας δεινόσαυρους οι οποίοι πήραν το όνομα τους από το δικό μας όνομα!!!!!!!!!!!!Θαυμάστε λοιπόν τον Μαριόσαυρο, το Χρηστόσαυρο και άλλους πολλούς!




















ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ

 'Ολοι μας είχαμε στο σπίτι κάποιο υλικό σχετικό με τους δεινόσαυρους!Αποφασίσαμε λοιπόν να στήσουμε ένα μουσείο δεινοσαύρων μέσα στη τάξη για να εκθέσουμε όλο το υλικό που συγκεντρώσαμε!Για τον τοίχο του μουσείου μας ζωγραφίσαμε δυο τεράστιους δεινόσαυρους!
























                        Θέλετε να πάρετε μια γεύση από το χώρο που δημιουργήσαμε;










Και επειδή το θέμα μας συνεπήρε, και στις ελεύθερες δραστηριότητες συνεχίσαμε να ασχολούμαστε με τι άλλο; με τους δεινόσαυρους φυσικά!








Λες να υπάρχουν δεινόσαυροι στην αυλή μας; ας το ανακαλύψουμε!!!






Και φυσικά δεν έλειψαν τα αγαπημένα παιχνίδια της παρεούλας με θέμα......τους δεινόσαυρους!!!

συμπλήρωσε τα κομμάτια της εικόνας που λείπουν





συνέχισε το μοτίβο


φτιάξε το δικό σου μοτίβο



σύγκριση ποσοτήτων




σειροθέτηση



βρες τη σκιά μου!




τέλος αλλάξαμε το ημερολόγιο μας με αυτό των δεινοσαύρων!!!


συνεχίζεται!!!!!

4 σχόλια:

  1. ΠΟΛΥ ΤΗΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ ΚΑΙ ΤΗ ΖΗΛΕΨΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΑΣ! ΑΧ, ΦΕΤΟΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΑΣΤΑΝ!!! ΥΠΕΡΟΧΗ ΔΟΥΛΕΙΑ! ΤΗ ΛΑΤΡΕΨΑ ΤΟΣΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΚΙΑ ΣΑΣ! ΜΠΡΑΒΟ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια!!! Ολοκληρωμένη, διαθεματική και άκρως βιωματική προσέγγιση!Την απόλαυση την ανάρτησή σου... όπως απολαύσατε κι εσείς κάθε δραστηριότητα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχω λόγια!!!!!!! Υπέροχη ανάρτηση και υπέροχη δουλειά!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Eυχαριστούμε πολύ κορίτσια για τα καλά σας λόγια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή