Πρηγούμενη ιστοσελίδα

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στην προηγούμενη ιστοσελίδα μας:
http://20nip-kater.pie.sch.gr/joomla/



Αναγνώστες

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ ΜΕ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΙΜΑ ΥΛΙΚΑ

Η παράσταση κουκλοθεάτρου που παρακολουθήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα και η παρατήρηση ότι οι κούκλες ήταν χειροποίητες, κάποιες μάλιστα από ανακυκλώσιμα υλικά, μας έδωσαν το έναυσμα να συνεχίσουμε το πρόγραμμα που εκπονούμε για το παιχνίδι με την κατασκευή κούκλας .

Αρχικά πήραμε τις κούκλες από το κουκλοθέατρο, παρατηρήσαμε τον τρόπο κατασκευής τους, μάθαμε πως να τις κρατάμε και φυσικά τις ζωντανέψαμε , όπως μόνο εμείς ξέρουμε!!!





























Αποφασίσαμε λοιπόν να ασχοληθούμε με την κατασκευή χειροποίητης κούκλας. Η πρώτη μας κατασκευή ήταν μια απλή χάρτινη κούκλα όπου ο καθένας μας είχε την ευκαιρία να δώσει ζωή στον ήρωα του!!!

























Στη συνέχεια συγκεντρώσαμε διάφορα ανακυκλώσιμα  υλικά και χωρισμένοι σε μικρές ομάδες ,επιστρατεύσαμε τη φαντασία μας και τη δημιουργικότητα μας και πιάσαμε δουλειά !!!


Η κατασκευή της κούκλας νύφης  και γαμπρού με κορίνες του bowling:







Η κατασκευή  γαντόκουκλας-σκύλου και γαντόκουκλας-ποντικιού από μεταχειρισμένες κάλτσες !!









Με μια άδεια συσκευασία από κρακεράκια , μια άλλη ομάδα κατασκεύασε ένα γουρουνάκι!










Τα παιδιά μιας άλλης ομάδας σκέφτηκαν να εκμεταλλευτούν τα ρολά από χαρτιά υγείας και κατασκεύασαν μια καμηλοπάρδαλη!









Η παλιά ξύλινη σπάτουλα που έφερε η Ραφαηλία   μεταμορφώθηκε στα χέρια της ομάδας της σε μια πολύ όμορφη κούκλα με καταγωγή από την Αφρική!



Μια ακόμα κουτάλα που έφερε ο Σωκράτης μεταμορφώθηκε σε μια καλή μαμά-νοικοκυρά



Η διαδικασία της κατασκευής κούκλας μας ενθουσίασε και τις επόμενες μέρες συνεχίσαμε με ακόμα περισσότερο ζήλο.Πλαστικά μπουκάλια,χάρτινες συσκευασίες,παλιές κάλτσες ακόμα και μια παλιά παντόφλα αξιοποιήθηκαν .






























 Κούκλες από χάρτινες συσκευασίες  "ντυμένες με παλιές κάλτσες"


 Κούκλες από διάφορες χάρτινες συσκευασίες.


 Κούκλες από άδειες πλαστικές συσκευασίες.

Κούκλες από τενεκεδάκια 


 Κούκλες που έκαναν τα παιδιά μόνα τους στο σπίτι!!!
Η χαρά μας ήταν μεγάλη καθώς δε χορταίναμε παιχνίδι με τις καινούριες μας κούκλες!!!Διαπιστώσαμε  λοιπόν πως μπορούμε να παίζουμε ατέλειωτες ώρες με παιχνίδια που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας  χωρίς να ξοδέψουμε λεφτά για την αγορά τους.
"-Έτσι άλλωστε έκαναν και τα παλιά χρόνια",είπε ένα παιδάκι και μας έδωσε την ευκαιρία να καλέσουμε για ακόμα μια φορά την αγαπημένη πια σε όλους μας κ.Μαρία, γιαγιά της Γεωργίας, για να μας κάνει μια κούκλα από υφάσματα όπως παλιά...















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου