Πρηγούμενη ιστοσελίδα

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στην προηγούμενη ιστοσελίδα μας:
http://20nip-kater.pie.sch.gr/joomla/



Αναγνώστες

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ...

Μπαίνουμε σε λίγες μέρες στον τελευταίο μήνα του φθινοπώρου και... όπως είναι φυσικό όλοι μας πια συνειδητοποιήσαμε πως το φθινόπωρο βρίσκεται παντού γύρω μας....Στα δέντρα, στον καιρό, στο ντύσιμό μας, στη διατροφή μας......ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΝΤΟΥ!!!Γι αυτό και μεις δε χάσαμε την ευκαιρία να δράσουμε αυτή την εβδομάδα αλά φθινοπωρινά!

Φυλλοβροχή στην αυλή του σχολείου μας!




φθινόπωρο



Με τα φύλλα που μαζέψαμε κάναμε διάφορες μαθηματικές δραστηριότητες: ομαδοποιήσεις, συγκρίσεις, μετρήσεις, ταξινομήσεις.






φθινόπωρο






Η δασκάλα μας έκανε ένα πείραμα χρησιμοποιώντας κομμένα πράσινα φύλλα,οινόπνευμα και βραστό νερό προκειμένου να αποδεσμευτεί η χλωροφύλλη των φύλλων.ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ!!






Με τα φθινοπωρινά φύλλα που μαζέψαμε κάναμε έναν υπέροχο φυλλάνθρωπο με την ευχή όλοι να γίνουμε φιλάνθρωποι!!!



φθινόπωρο



Και βέβαια περίσσεψαν  αρκετά πλατανόφυλλα για να διακοσμήσουμε και το κλαδί των εποχών στις τάξεις μας!!!


φθινόπωρο





Τα περισσότερα φρούτα και τους καρπούς  του φθινοπώρου τα γευόμαστε καθημερινά.Λίγοι όμως γνωρίζαμε το "χνουδωτό" κυδώνι ,τον γυαλιστερό "λωτό" και το "αγκαθωτό" σπιτάκι του κάστανου!!!



φθινόπωρο









 Όπως επίσης δε γνωρίζαμε πως το γνωστό σε όλους μας βαμβάκι προέρχεται από το ομώνυμο φυτό και η συγκομιδή του γίνεται τώρα το φθινόπωρο!






Το φθινόπωρο στο πιάτο:ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ!!!





Όσοι μας γνωρίζετε καλά , ξέρετε ότι μέσα μας κυλάει καλλιτεχνική φλέβα...Αναμιγνύοντας τα τρία βασικά χρώματα,  καταφέραμε να ανακαλύψουμε όλες τις αποχρώσεις των φθινοπωρινών  φύλλων!











φθινόπωρο



Αυτές τις μέρες είδαμε πολλές φθινοπωρινές εικόνες, στους πίνακες αναφοράς, στον βιντεοπροβολέα αλλά και στο περιβάλλον γύρω μας  Να και οι δικές μας φθινοπωρινές εικόνες:













2 σχόλια: