Πρηγούμενη ιστοσελίδα

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε και στην προηγούμενη ιστοσελίδα μας:
http://20nip-kater.pie.sch.gr/joomla/Αναγνώστες

Δευτέρα, 30 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΑΙΖΟΥΝ!!!

Πολλές φορές κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς έχουμε αναφερθεί στα παιδιά που ζουν σε διάφορα μέρη του πλανήτη μας.Όπως επίσης πολλές φορές αναφερθήκαμε στο δικαίωμα που έχουν όλα τα παιδιά για παιχνίδι ανεξάρτητα από το χρώμα και την καταγωγή τους .
Αυτές τις μέρες είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε δυο υπέροχα φωτογραφικά αφιερώματα που μας έδωσαν την ευκαιρία να απολαύσουμε το παιχνίδι των παιδιών όλου του κόσμου και αναπόφευκτα  να κάνουμε συγκρίσεις!!!
Αξίζει πραγματικά να τα παρακολουθήσετε όλοι πατώντας πάνω στις δυο φωτογραφίες που ακολουθούν...

http://www.mama365.gr/15742/pos-paizoyn-ta-paidia-se-olo-ton-kosmo-ena-yperoho.html

 http://tvxs.gr/news/kosmos/trianta-magikes-fotografies-me-paidia-apo-olo-ton-kosmo

Αφού παρακολουθήσαμε τις υπέροχες αυτές φωτογραφίες που κάποιες από αυτές μας  συγκλόνισαν, μας ξάφνιασαν και μας προβλημάτισαν , αποτυπώσαμε τις εντυπώσεις μας στο χαρτί...


Ξεφυλλίζοντας τις σελίδες ενός βιβλίου σχετικού με το θέμα μας, βρήκαμε παιχνίδια που παίζουν άλλα παιδιά σε διάφορα μέρη  της γης  ,τα παίξαμε κι εμείς και στην κυριολεξία ξετρελαθήκαμε !!!


"ΟΙ ΠΑΠΟΥΤΣΩΜΕΝΕΣ ΚΑΡΕΚΛΕΣ"
"ΚΙΜ ΜΕ ΑΓΓΙΓΜΑ""ΦΩΤΕΙΝΟΙ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ"

"O SIMON ΛΕΕΙ..."Με τη βοήθεια της  υδρόγειου σφαίρας επισκεφτήκαμε τις χώρες από τις οποίες προέρχονται τα παιχνίδια που παίξαμε.


  Τα αυτοσχέδια παιχνίδια των παιδιών των υποανάπτυκτων χωρών, μας ενέπνευσαν να κάνουμε κι εμείς τα δικά μας αυτοσχέδια παιχνίδια χρησιμοποιώντας άχρηστα και ανακυκλώσιμα υλικά . Η αστείρευτη ευρηματικότητα και δημιουργικότητα μας και φυσικά η πολύτιμη βοήθεια των γονιών μας έκαναν για άλλη μια φορά το θαύμα τους!!!

Ανταλλάξαμε επισκέψεις με το συστεγαζόμενο νηπιαγωγείο για να αλληλοθαυμάσουμε τα υπέροχα δημιουργήματα μας!
Και φυσικά ζωγραφίσαμε τα χειροποίητα παιχνίδια που μας άρεσαν πιο πολύ!

'Oπως καταλάβατε περάσαμε μια υπέροχη, ξεχωριστή  εβδομάδα με πολύ-πολύ παιχνίδι !!!

2 σχόλια: